verlichting

verlichting

Deze  collectie verlichting komt tot stand door het overspannen van gebogen led-profielen met polyester tricot. Door de spanning van het doek ontstaan uiterst gestroomlijnde volumes, die vanwege hun asymmetrie van uit elk standpunt anders lijken. Hierdoor wekken de lampen de indruk van lichtheid en beweging.

de stof

 De dunne doorschijnende stof  benadrukt de gestroomlijnde organische vormen. Het licht dat door  de twee lagen fijn mazig breiwerk schijnt geeft de verlichting een sterk optisch moiré effect. Standard is de stof glanzend wit, maar door een koper draad in het breiwerk te verwerken krijgt de lamp een warme gouden gloed.

de led verlichting

De led strip zit in het aluminium frame aan de buitenzijde van de lamp, het licht is dus mooi gelijkmatig verdeeld en nooit verblindend. De stof vangt het licht en maakt het difuus.De 14watt/meter ledstrip geeft overvloedig licht, gemiddeld is in een licht armatuur drie meter led strip verwerkt. Dit zorgt voor een licht opbrengst van 3000 lumen, vergelijkbaar met een 200 Watt gloeilamp. De 2400K of 2700 Kelvin zorgen voor een extra warm witte kleur tint, de 90 CRI geeft een zeer goede kleur representatie, waardoor ook het interieur volledig tot zijn recht komt.

het frame

Het frame bestaat uit gebogen led profielen, en zwart geanodiseerde aluminium staven. Alle delen worden verbonden door een scharnierstuk. Dit zorgt ervoor dat de lampen op verschillende manieren gepositioneerd kunnen worden. Verschillende licht elementen kunnen samen gemonteerd worden tot mobiele luster structuren.De lamp kan hierdoor ook uit elkaar gehaald worden, zodat alle delen op termijn vervangbaar zijn.

De lampen zijn handgemaakt. Een modulair systheem met profielen, buizen en verbindings-stukjes maken een kleine stabiele serie productie mogelijk.
Ook maatwerk toegepast op specifieke projecten, blijft mogelijk.

 

zie afbeeldingen van gespannen doek, en verbindend scharnier:
zie datasheet LED and converter
zie printable A4 or A5 catalogue